Monday, 22 January 2018

Kereta sewa Putrajaya, Cyberjaya : Tengah tunggu BR1M masuk ke?

TENGAH TUNGGU BR1M MASUK KE?
Untunglah 😁😁

Maklumat penting buat semua pemohon BRIM atau Bantuan Rakyat 1Malaysia, berikut dikongsikan jadual pembayaran BR1M 2018 juga panduan semakan status permohonan BR1M secara online.

Untuk makluman, Perdana Menteri dalam pembentangan Bajet 2018 baru-baru ini mengumumkan kadar maksima BR1M dikekalkan sebanyak RM1,200 bagi penerima kategori 3 iaitu isi rumah berpendapatan RM3,000 dan ke bawah.

JADUAL PEMBAYARAN BR1M 2018
Berikut adalah jadual pembayaran BR1M 2018 mengikut kategori.

1. Kategori 1 : Individu Bujang Pendapatan Bawah RM2k

Jumlah Bantuan RM450

Februari 2018 : RM450

2. Kategori 2 : Isi rumah (Pendapatan Bulanan di antara RM3,001 hingga RM4,000 sebulan)

Jumlah Bantuan RM900

Ansuran Pertama : RM300 : Februari 2018
Ansuran Kedua : RM300 : Jun 2018
Ansuran Ketiga : RM300 : Ogos 2018

3. Kategori 3 : Isi rumah Pendapatan Bawah RM3k

Jumlah Bantuan RM1,200

Ansuran Pertama : RM400 : Februari 2018
Ansuran Kedua : RM400 : Jun 2018
Ansuran Ketiga : RM400 :Ogos 2018

Kereta sewa MKAZ
📲 018-236 4401 : Admin

#keretasewaputrajaya#keretasewacyberjaya #keretasewabangi#keretasewaserdang #keretasewakajang#keretasewakualalumpur #supportmkaz#keretasewa

Sunday, 21 January 2018

Kereta sewa Cyberjaya, Putrajaya : Sunday Quotes



Assalamualaikum 🌺
.

Abang-abang dan kakak-kakak buat apa petang-petang ni?
Tak jalan-jalan ke?

Semoga hari Ahad anda semua baik-baik sahaja 😊 .

Nak sewa kereta? 😀😀
Anda boleh call atau whatsapp kami di :
📞 018-236 4401 : Admin
📞 018-236 4401 : Admin
📞 018-236 4401 : Admin

#keretasewaputrajaya#keretasewacyberjaya #keretasewabangi#keretasewaserdang #keretasewakajang#keretasewakualalumpur #supportmkaz#keretasewa #sundayquotes


PERHATIAN!!

Tempahan "Online"


Kereta Sewa Cyberjaya juga menyediakan perkhidmatan tempahan online bagi memudahkan pelanggan kami membuat tempahan dengan lebih cepat. Anda boleh ke laman web rasmi di Mkaz Car Rental untuk membuat tempahan online. 

Kini kami sudah pun memulakan perkhidmatan "BOOKING ONLINE" sepenuhnya! Kami menawarkan harga dengan lebih rendah dan TANPA DEPOSIT dikenakan. Jom klik link di bawah ini untuk membuat tempahan online kereta sewa anda sekarang! 👇👇👇



"KESELAMATAN & KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI"

Saturday, 20 January 2018

Kereta sewa Cyberjaya, Putrajaya, Serdang, Kajang, Bangi, Kuala Lumpur




Selamat pagi & happy Saturday ❣️ Buat apa dekat rumah cuti-cuti ni? Tak bosan ke? Tak rasa nak keluar jalan-jalan ke? Pergi Sekinchan Padi Box ke 😃
Ajak family atau kawan-kawan ke 👩‍👩‍👧‍👧👫👬👭
-
Apa? Tak ada kemudahan kenderaan?
Alaaaa jangan risau, kami di Kereta Sewa MKAZ menyediakan perkhidmatan kereta sewa untuk anda 🤗
-
"Betul ke?" 😮
Iyaaaa, betul. Cepat call kami sekarang sementara stok kereta sewa kami masih ada 🏃🏻‍♂️ 🏃🏻‍♀️
-
📲 018-236 4401 ¦ Admin
📲 018-236 4401 ¦ Admin
📲 018-236 4401 ¦ Admin

#keretasewaputrajaya#keretasewacyberjaya #keretasewabangi#keretasewakajang#keretasewakualalumpur#keretasewaserdang #supportmkaz#keretasewa


PERHATIAN!!

Tempahan "Online"


Kami juga menyediakan perkhidmatan tempahan online bagi memudahkan pelanggan kami membuat tempahan dengan lebih cepat. Anda boleh ke laman web rasmi di Mkaz Car Rental untuk membuat tempahan online. 

Kini kami sudah pun memulakan perkhidmatan "BOOKING ONLINE" sepenuhnya! Kami menawarkan harga dengan lebih rendah dan TANPA DEPOSIT dikenakan. Jom klik link di bawah ini untuk membuat tempahan online kereta sewa anda sekarang! 👇👇👇



"KESELAMATAN & KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI"

Friday, 19 January 2018

Kereta sewa Cyberjaya, Putrajaya, Serdang, Kajang, Bangi, Kuala Lumpur - PROMOSI THAIPUSAM





Kami KEMBALI LAGI DENGAN PROMOSI HEBAT! 📢
_

PROMOSI sempena cuti Thaipusam 🎉🎉
_

Ada perancangan nak kemana-mana bersama keluarga atau kawan-kawan, tapi tak ada kereta? 🤔
Jangan risau, kami kan ada 😃
_

Tunggu apa lagi? Cepat hubungi kami dan tempah sekarang sementera stok kereta sewa kami masih ada 🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️

📞 018-236 4401 | Admin
📞 018-236 4401 | Admin
📞 018-236 4401 | Admin

#keretasewaputrajaya #keretasewacyberjaya #keretasewabangi #keretasewakajang #keretasewakualalumpur #keretasewabangi#keretasewaserdang #supportmkaz #keretasewa #promosithaipusam


PERHATIAN!!

Tempahan "Online"


Kami juga menyediakan perkhidmatan tempahan online bagi memudahkan pelanggan kami membuat tempahan dengan lebih cepat. Anda boleh ke laman web rasmi di Mkaz Car Rental untuk membuat tempahan online. 

Kini kami sudah pun memulakan perkhidmatan "BOOKING ONLINE" sepenuhnya! Kami menawarkan harga dengan lebih rendah dan TANPA DEPOSIT dikenakan. Jom klik link di bawah ini untuk membuat tempahan online kereta sewa anda sekarang! 👇👇👇



"KESELAMATAN & KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI"

Thursday, 18 January 2018

KERETA SEWA PUTRAJAYA, CYBERJAYA, BANGI, KUALA LUMPUR, SERDANG, KAJANG - Quote of the day





Dari Mu'awiyah bin Haidah Al Qusyairi radhiallahu'ahu, beliau bertanya kepada Nabi s. a. w :


" Wahai Rasulullah, siapa yang paling berhak aku perlakukan dengan baik? Nabi menjawab, Ibumu. Lalu siapa lagi? Nabi menjawab, Ibumu. Lalu siapa lagi? Nabi menjawab, Ibumu. Lalu siapa lagi? Nabi menjawab, Ayahmu. Lalu yang lebih dekat setelahnya dan setelahnya. " (HR Al Bukhari dalam Adabul Mufrad, sanadnya hasan).
_

Dari perut ibulah kita keluar menjadi insan berjaya, insan yang dikenali ramai. Mungkin sudah berpangkat besar seperti pegawai, doktor, datuk, dan sebagainya, ia tidak menjadikan kita lebih besar daripada ibu kita. Bila murka ibu bapa kita, maka Allah juga murka. Bila redha ibu bapa kita ke atas diri kita, Allah juga redha.

#keretasewacyberjaya#keretasewaputrajaya #keretasewabangi#keretasewakajang#keretasewakualalumpur #keretasewabangi#keretasewaserdang #supportmkaz#keretasewa


PERHATIAN!!

Tempahan "Online"


Kami juga menyediakan perkhidmatan tempahan online bagi memudahkan pelanggan kami membuat tempahan dengan lebih cepat. Anda boleh ke laman web rasmi di Mkaz Car Rental untuk membuat tempahan online. 

Kini kami sudah pun memulakan perkhidmatan "BOOKING ONLINE" sepenuhnya! Kami menawarkan harga dengan lebih rendah dan TANPA DEPOSIT dikenakan. Jom klik link di bawah ini untuk membuat tempahan online kereta sewa anda sekarang! 👇👇👇



"KESELAMATAN & KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI"

Wednesday, 17 January 2018

TIPS ASAS PENJAGAAN KERETA ANDA

TIPS ASAS PENJAGAAN KERETA ANDA! 🔧⚙️ 🚗

Punya kereta tapi selalu abaikan aspek penjagaan dan penyelengaraan?

JADILAH PEMILIK KERETA YANG BIJAK 💡💡

⚙️ Tayar. 
Pastikan tekanan udara pada tayar kereta anda mengikut spesifikasi yang ditetapkan. 

⚙️ Minyak enjin. 
Minyak enjin mestilah ditukar mengikut tempoh atau jumlah (KM) jarak perjalanan. 

⚙️ Bateri. 
Jangka hayat bateri kebiasaannya adalah 18 bulan atau sehingga 2 tahun.

#keretasewacyberjaya#keretasewaputrajaya #keretasewabangi#keretasewakajang#keretasewakualalumpur #keretasewabangi#keretasewaserdang #supportmkaz#keretasewa #mkazsharingtips



PERHATIAN!!

Tempahan "Online"


Kami juga menyediakan perkhidmatan tempahan online bagi memudahkan pelanggan kami membuat tempahan dengan lebih cepat. Anda boleh ke laman web rasmi di Mkaz Car Rental untuk membuat tempahan online. 

Kini kami sudah pun memulakan perkhidmatan "BOOKING ONLINE" sepenuhnya! Kami menawarkan harga dengan lebih rendah dan TANPA DEPOSIT dikenakan. Jom klik link di bawah ini untuk membuat tempahan online kereta sewa anda sekarang! 👇👇👇



"KESELAMATAN & KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI"


Tuesday, 16 January 2018

PROMOSI KERETA SEWA KINI KEMBALI LAGI!!

PROMOSI KERETA SEWA KINI KEMBALI! 📢🎊


Jangan lepaskan peluang anda untuk menyewa kereta Proton Saga SERENDAH RM 90* SEHARI!! SERENDAH RM 90* SEHARI!! 😀


Cepat cepat, tunggu apa lagi? 🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♂️
Hubungi kami sekarang di : 

📲 018-236 4401 | Admin
📲 018-236 4401 | Admin
📲 018-236 4401 | Admin


#keretasewacyberjaya#keretasewaputrajaya #keretasewabangi#keretasewakajang#keretasewakualalumpur #keretasewabangi#keretasewaserdang #supportmkaz#keretasewa



PERHATIAN!!

Tempahan "Online"


Kami juga menyediakan perkhidmatan tempahan online bagi memudahkan pelanggan kami membuat tempahan dengan lebih cepat. Anda boleh ke laman web rasmi di Mkaz Car Rental untuk membuat tempahan online. 

Kini kami sudah pun memulakan perkhidmatan "BOOKING ONLINE" sepenuhnya! Kami menawarkan harga dengan lebih rendah dan TANPA DEPOSIT dikenakan. Jom klik link di bawah ini untuk membuat tempahan online kereta sewa anda sekarang! 👇👇👇



"KESELAMATAN & KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI"


KERETA SEWA PUTRAJAYA, CYBERJAYA, SERDANG, BANGI, SERDANG, KAJANG - POSITIF FEEDBACK

Hello Monday, we meet again! 🌷

Alhamdulillah lagi feedback positif daripada pelanggan yang berpuas hati dengan servis kami. Semoga ada rezeki, boleh repeat sewa lagi. Haaa jadi tunggu apa lagi? 😀 Jom, tempah kereta sewa kami sekarang! 📱📱📱📱

#keretasewacyberjaya
#keretasewaputrajaya
#keretasewabangi
#keretasewakualalumpur
#keretasewakajang
#keretasewaserdang
#keretasewapuchong
#supportmkaz
#keretasewa



PERHATIAN!!

Tempahan "Online"


Kami juga menyediakan perkhidmatan tempahan online bagi memudahkan pelanggan kami membuat tempahan dengan lebih cepat. Anda boleh ke laman web rasmi di Mkaz Car Rental untuk membuat tempahan online. 

Kini kami sudah pun memulakan perkhidmatan "BOOKING ONLINE" sepenuhnya! Kami menawarkan harga dengan lebih rendah dan TANPA DEPOSIT dikenakan. Jom klik link di bawah ini untuk membuat tempahan online kereta sewa anda sekarang! 👇👇👇



"KESELAMATAN & KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI"